All-in: je hoeft je niet vol te proppen!

 

All-in

Heb je wel eens rond gekeken in een all-in restaurant? Ik bedoel zo’n restaurant waar je een vaste prijs betaalt en vervolgens zoveel mag eten en drinken als je wilt?
Mocht je er behoefte aan hebben om te zien hoe je het beste niet om kunt gaan met voeding, dan raad ik je zo’n gelegenheid met klem aan. Op geen enkele andere plek tref je zoveel mensen aan die tegelijkertijd het slechte voorbeeld geven.

Je hoeft je niet vol te proppen!
Er schijnen mensen te zijn die denken: ‘ik heb ervoor betaald, dan haal ik het er ook dubbel en dwars uit’. Is dat Nederlandse gierigheid?
Op zich begrijp ik dat nog wel. Maar wat ik niet snap is dat het allemaal ongezond moet zijn wat mensen naar binnen werken. Het is onvoorstelbaar hoe mensen hun bord vol kunnen laaien met friet, hamburgers, frikadellen, pizza’s etc. Natuurlijk is dat lekker. Ik zal de laatste zijn die zegt dat je dat niet mag eten, maar moet het echt zoveel zijn? En vind je het na de zoveelste loop naar het buffet echt nog lekker? Geniet je er dan nog van of is het eten wat je eten kan?

Niet iedereen doet dat gelukkig, anders zouden we met z’n allen nog veel dikker zijn dan we al zijn. Er is een groepje (sterk in de minderheid naar eigen observaties) die geniet van het gezelschap waarmee ze gekomen zijn. Die zeker ook een aantal keer naar het buffet lopen, maar met een bescheiden hoeveelheid op hun bord terugkomen. Die rustig eten en daardoor nog in staat zijn te voelen wanneer ze voldoende gehad hebben en vervolgens luisteren naar dat signaal van hun lijf. Die beseffen dat je het geld er ook uit kunt halen als je sla en komkommer eet (in plaats van vet en suiker) en water en thee drinkt (in plaats van cola).

Oké, zelf ben ik ook geen heilig boontje. Ik eet waarschijnlijk wat meer dan ik thuis zou doen. En ook ga ik voor een stukje appeltaart (eentje maar) en een lekker ijsje (in een klein bakje). En ja, ik drink ook cola (de light variant). En het geld wil ik er uit halen, ik ben tenslotte ook een Nederlander. Hoe ik dat doe? Lekker veel thee drinken, heb ik meteen niet zo’n honger meer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *