3 redenen waarom afvallen niet lukt

waarom-afvallen-niet-lukt

Word jij er langzamerhand moedeloos van dat afvalpoging nummer zoveel niet is gelukt? Heb je geen idee meer wat je moet doen om gewicht te verliezen? Niet voor even, maar voor altijd. En ben je eigenlijk gewoon afvalmoe?

Besef je dat als je niets verandert dat je over 2 jaar waarschijnlijk (nog) meer weegt dan nu? Dat je (nog) ongezonder bent en dat niet ingrijpen daarom eigenlijk geen optie is?

Je gaat in deze blogpost ontdekken wat de 3 redenen zijn waarom het maar niet wil lukken. Wat de 3 dingen zijn die je nu waarschijnlijk doet, maar die je juist tegenwerken in plaats van je helpen als het gaat om je streefgewicht te bereiken.

afvalshake-werken-niet
afvalshakes werken niet

Laatst was ik in de drogisterij en ik zag een aantal dames bij de afvalshakes staan.
Ik zag ze zoekend kijken, de ene na de andere in de hand nemend. Twijfelen wat ermee te doen.
Zelf heb ik ook voor die schappen met afvalproducten gestaan en, eerlijk is eerlijk, er verschillende gekocht en geprobeerd.
Maar niets werkte blijvend, tot ik het anders aan ging pakken. Tot ik tot de conclusie kwam dat ik er helemaal verkeerd naar keek.

Hier komen de 3 redenen waarom het afvallen niet lukt

 1. Je focust teveel op voeding
  Hè, dat kan niet. Als je wilt afvallen moet je toch juist met voeding bezig zijn Femke?

  Ja en nee.
  Ja, omdat je erop moet letten dat je niet teveel eet.
  Nee, omdat als je teveel gefocust bent op voeding, het als een straf gaat voelen.

  Laat me dat uitleggen.
  Je moet zorgen dat je niet teveel eet. Heb je een negatieve energiebalans (eet je minder dan je verbruikt) dan verlies je gewicht. It’s just that simple.

  Maar als je de hele dag door met eten bezig bent, je continu afvraagt wat je wel en niet mag eten en hoe laat, dan word je daar gillend gek van. Dat houd je niet vol. Je brein maakt overuren en dat houdt een keer op. En op zo’n moment grijp je naar die zak chips of die reep chocolade. En dat is precies wat je niet wilt toch?
  Lees hier hoe daar mee om kunt gaan.

  2) Je denkt dat je met sporten heel wat verbrand
  Ik hoor het heel vaak.
  ‘Ik kan best die chocoladereep eten, want ik ben vandaag wezen sporten’.
  Het klopt dat je met sporten calorieën verbrand. Als je die dag niet gesport zou hebben, zou je minder energie verbruikt hebben. Dat is helemaal waar.
  Toch worden er nu 2 denkfouten gemaakt.
  De eerste is dat je, wat je daadwerkelijk verbrand met sporten, schromelijk overschat.
  Een voorbeeldje:

  30 minuten op de crosstrainer staat voor een vrouw van 167cm en 60kg gelijk aan ongeveer 300 calorieën. Tenminste dat is wat het apparaat op de sportschool aangeeft. Wat we echter vergeten is dat als je 30 minuten op de bank had gezeten, je ongeveer 50 calorieën had verbrand. In feite heb je in dat half uur maar 250 calorieën verbrand met sporten.

  Het tweede is dat een chocoladereep meer dan 500 calorieën bevat.
  Vat je ‘m?

  3) Je pakt je rust niet
  Essentieel als het om blijvend gewicht verliezen gaat, is rust.
  Rust in je lijf en rust in je hoofd.
  Met rust in je lijf bedoel ik dat je zorgt voor een goede nachtrust. Dat je elke dag ongeveer op dezelfde tijd naar bed gaat én op dezelfde tijd weer op staat.
  Op die manier komt je lijf tot rust en zal het minder om energie vragen. Met andere woorden, je zult minder eetbuien krijgen door de dag heen, omdat je lijf uitgerust is en het geen behoefte heeft aan snelle suikers.

  Daarnaast is het van belang dat je mentaal tot rust komt.
  Zorg dat er balans is in je leven, zodat je momenten op de dag hebt waar je even uit kunt blazen. Dat zorgt dat je hoofd niet overvol loopt. Daardoor kun je je beter concentreren, ben je gezelliger voor je omgeving, kun je sneller schakelen én niet geheel onbelangrijk, maak je betere eetkeuzes.

  Wil je meer weten, download dan eens mijn gratis ebook (als je dat nog niet gedaan hebt)

  Met welke reden ga je meteen aan de slag? Vertel het me in een reactie, ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *