#EET is de methode waarmee ik werk, maar wat is het en hoe helpt het jou?

In dit blog ga je lezen wat nu precies de bewezen methode is waarmee ik werk. Ook ontdek je waarom het werkt voor iedereen. Ook voor jou.
Als je me al langer volgt, weet je dat ik anti-diëten ben en dat ik ook niet werk met voedingsschema’s.
Nu krijg je een kijkje in mijn spreekwoordelijke keuken. En in de methode #EET, wat is het en waarom is het voor jou?

Ik ben geen Fitgirl of Pillenmeisje

Voor ik inga op mijn methode, moet me eerst iets van het hart.
Het stoort me dat ik soms over één kam geschoren wordt met vrouwen die pillen, shakes of koffie verkopen als middel om af te vallen.
Begrijp me niet verkeerd. Ik heb niets tegen deze (veelal) dames. Zij willen ook hun brood verdienen en waarschijnlijk geloven ze in wat ze doen, net zoals ik dat doe.
Dat het niet klopt, dat je met dit soort producten niet blijvend af kunt vallen, is mijn rotsvaste overtuiging. Diëten werken niet. Echt niet.
Daarnaast is het is hun opdringerige, verkoperige werkwijze die ik afkeur. Daar wil ik me met liefde en plezier van distantiëren. Het raakt me dan ook als men denkt dat ik ook op die manier werk.

Geen Fitgirl

Ik ben immers géén Fitgirl en ik verkoop ook geen afslankproducten. Ik ben er om je te helpen. Om te zorgen dat jij blijvend afvalt. Niet tijdelijk, omdat je het zoveelste dieet volgt, maar voor altijd. Net als ik.

Hier ligt een taak voor mijzelf weggelegd. Hoe maak ik vrouwen duidelijk dat ik niet zo werk? Hoe maak ik helder wat ik wél doe?
Die taak ben ik heel serieus gaan nemen.
Naast mijn dagelijkse zichtbaarheid op social media (Facebook, Instagram en LinkedIn), heb ik een blog en maak ik video’s. Ook heb ik een boek geschreven.
Dat is allemaal in orde, maar in mijn optiek ontbrak er iets. Iets waardoor jij meteen zou weten: ah, dat is wat Femke doet!

#EET!

En daar komt #EET in beeld.
Op een dag werd ik zoals elke ochtend vroeg wakker, het moment dat ik mijn beste ideeën krijg, en ineens was het er. In één woord samengevat wat ik doe. Ik heb het nu al een aantal keer genoemd, je zult wel branden van nieuwsgierigheid. En terecht ;).
#EET staat voor:

Emotioneel Eten Tenietdoen
Tegengaan
Transformeren

Dat dit samen het woord ‘eet’ vormt, is niet toevallig.
Je kunt niet afvallen door te stoppen met normaal te eten. Nou ja, het kan wel. Maar het is niet gezond en het is niet voor altijd. Je zult moeten blijven eten. Daarom vind ik de naam van mijn methode zo krachtig.
Je eet wel, maar je eet niet meer uit emotie. Je mag genieten van lekkere dingen, van een wijntje, van chips of chocolade. Dus eet vooral, maar doe het niet uit emotie.
Dát is waar het om gaat.
Wanneer je ontdekt hoe je omgaat met je emoties, hoe je zorgt dat je niet meer gaat eten als je boos, chagrijnig, verdrietig, zenuwachtig bent of je verveelt. Pas dan kom je verder.

Een voorbeeldje:
Toen ik nog 4/5 dagen in de week voor de klas stond, was mijn man één dag in de week thuis voor de kinderen. Op een dag kwam ik thuis na een lange werkdag (wat in het onderwijs vaker wel dan niet voorkomt), deed ik de voordeur open en zag ik: een volle wasmand in de gang!
Gewassen en opgevouwen weliswaar, maar toch. Waarom had hij nou verdorie (sorry) niet even de moeite kunnen nemen om alles in de kast te leggen, zoals ik dat altijd doe? Ik heb op de dag dat ik niet werk alles keurig op orde. Hij hoeft maar aan de schuiven aan tafel en ik loop meteen bij binnenkomst tegen die volle wasmand aan. Nou ja zeg!

Totaal onredelijk, dat snap ik nu ook. Ter verdediging van mij, ik liep tegen een burn-out aan en zag niet alles altijd even scherp. Maar dat is het punt niet.
Het punt is dat ik me in één seconde gek liet maken door een wasmand. Een wasmand die ik daar niet verwachtte. Vervolgens liep ik de keuken in. En geërgerd als ik was, dook ik de kastjes in en had ik binnen no-time een koek naar binnen gewerkt.


Mindset onder controle krijgen

Dit was niet gebeurd als ik mijn mindset onder controle had. Als ik niet zo ongeveer geflipt zou zijn van die wasmand (nogmaals, onterecht, weet ik nu ook).
Nu heb ik ontdekt hoe mijn psyche werkt. Heb ik geleerd mijn eigen gedachten en gevoelens onder de loep te nemen alvorens een (eet)beslissing te nemen.
Dat is waarom ik na 15 jaar nog altijd slank ben. Dat maakt dat ik relaxter met eten om kan gaan en me lekkerder voel in mijn lijf.
En dat is wat ik je met mijn methode #EET ook ga laten ontdekken.

Hoe weet ik zo zeker dat het werkt?

Als je nu denkt: ‘Klinkt leuk, maar werkt het ook voor mij?’
Dan kan ik je vol overtuiging zeggen: ‘Ja, dat werkt ook voor jou!’
Niet alleen weet ik uit eigen ervaring dat het werkt. Door het op deze manier te doen, houd ik al jaren 15kg eraf, zonder moeite.
Ook Sanne, een oudklant van me, weet inmiddels uit eigen ervaring dat mijn manier van werken resultaat geeft. Ze zegt er hetvolgende over:

Mijn traject bij Femke:
Is me uitstekend bevallen!
Het begon 9 maanden geleden, vlak na mijn 2e zwangerschap. Met bekkenklachten kon ik nauwelijks sporten, maar wilde toch mijn kilo’s kwijt. Femke is een onwijs fijne, goede, nuchtere coach geweest. Ze heeft me mentaal sterker gemaakt. Ze wist precies wanneer ze lief voor me moest zijn, me ruimte moest geven of de teugels juist weer aan te trekken.
Ze heeft me vooral op mentaal vlak begeleid, de focus lag écht op de mindset.
Hoe kan ik zónder dieet en met weinig sporten mijn mindset en levensstijl veranderen om de kilo’s te verliezen. Ik ben nu 15 kilo afgevallen en voor het eerst heb ik de overtuiging dat ik ook mijn laatste kilo’s kwijt kan raken. Hoe langer ik dit doe, hoe sterker ik me voel: dit is blijvend!!!

Zelfs met enorm zware omstandigheden is het gelukt om ‘lief’ voor mezelf te zijn, niet te streng en juist een paar maanden op gewicht te blijven . Om het daarna weer op te pakken en af te vallen.
En Femke was er de hele weg, als sparrings-partner. Persoonlijk en via de app te benaderen om me te steunen bij zware momenten en de winst-momenten te vieren!
Zeker de moeite waard om met haar een traject aan te gaan. Je leert tools voor het leven, die ik nu kan doorgeven aan mijn kinderen! 🙂
Femke bedankt! …

Als je net als Sanne blijvend resultaat wilt, mag je me altijd gratis en vrijblijvend bellen. Zoals ik al zei, ik ben er om je te helpen.
Meer over een gratis aanpakgesprek lees je hier.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *