coronavirus

Wat hebben Corona en mijn methode van afvallen met elkaar te maken?

Je zou het wellicht niet zeggen, maar de Coronacrisis en mijn methode van afvallen hebben een aantal raakvlakken.
In dit blog lees je welke dat zijn hoe je dat kunt gebruiken bij het afvallen, zodat jij je streefgewicht gaat behalen.

Wat hebben Corona en mijn methode van afvallen (EET) met elkaar gemeen?

Corona
We kennen allemaal het griepvirus. We weten wat het inhoudt, we kennen het verloop en we weten wat we er het beste aan kunnen doen. Namelijk uitzieken.
Het Coronavirus kennen we nog niet. We weten niet wat het precies met ons lijf doet en we weten niet hoe snel het zich gaat verspreiden en wat we er het beste aan kunnen doen als we het eenmaal op hebben gelopen.
Maar we weten wél hoe we het kunnen voorkomen en dat als dat onverhoopt niet gelukt is, weten we wat het resultaat zal zijn. We worden ziek.

De methode EET
Bij afvallen werkt dat net zo.
Je weet dat je te dik wordt van teveel eten. Je weet ook hoe het verloop zal zijn als je dat blijft doen en zelfs wat je eraan moeten doen. Namelijk minder eten.
‘EET’ ken je wellicht nog niet. Je weet niet precies wat het inhoudt en hoe het voor jou gaat werken.
Maar je weet wél dat het werkt, ik ben daar het levende bewijs van. Je weet dat je af zult vallen net zoals ik (en veel van mijn klanten). Als je onverhoopt niet met mijn methode in aanraking komt, dan weet je ook wat het resultaat zal zijn. Dan blijf je te zwaar.

Waarom je het moeilijk vindt om de adviezen rondom Corona en rondom mijn methode van afvallen te volgen is onzekerheid

Zoals ik hierboven al schreef, ken je het Coronavirus en wellicht mijn methode van afvallen (EET) niet. Als je iets niet kent en iemand geeft je een actieplan, dan zie je niet meteen de logica van dat actieplan in.
In het geval van Corona kreeg je in eerste instantie het advies om binnen te blijven als je hoestte, verkouden was of keelpijn had, al dan niet met koorts. Het is moeilijk om dat advies op te volgen, omdat je de logica er niet direct van inziet.
‘Ja, maar ik hoest wel vaker, moet ik dan al binnenblijven?’
‘Ik ben in de winter wel vaker verkouden, is dat dan meteen Corona?’
Het is niet direct logisch voor je dat als je je aan de adviezen houdt, dat je dan geen Corona krijgt en het ook niet verspreid.

Zo is dat met afvallen ook.
Ik kan je wel zéggen dat ik de manier heb gevonden om af te vallen, omdat ik het zelf heb gedaan. Maar jij hebt die ervaring niet. Jij weet alleen dat het jou vooralsnog niet gelukt is. Je denkt misschien dat ik bovennatuurlijke krachten bezit dat het mij wel gelukt is. Het is voor jou niet logisch dat het voor jou werkt, want:
‘Ik heb al van alles gedaan, waarom zou dit werken’
‘Dat geldt misschien voor jou, maar mijn lijf is anders’

Hoe helpt deze informatie nou met afvallen?

Nu je weet hoe je onzekerheid, het gebrek aan het inzien van de logica van adviezen die je krijgt, je keuzes beïnvloeden. Kun je er ook wat mee doen. Wat je daarvoor nodig hebt, is vertrouwen.

De adviezen van de regering volg je tóch op, omdat je erop vertrouwt dat zij weten waar ze het over hebben. Dat zij de informatie hebben die jij mist. Je bent niet zeker of het zal werken, maar je bent in ieder geval zeker dat als je niets doet, het niet werkt.

Met mijn methode van afvallen werkt dat precies zo. Mijn klanten hebben mij het vertrouwen gegeven dat ik weet wat ik doe. Dat mijn ervaringsdeskundigheid en mijn opleidingen ervoor zorgen dat ik de informatie heb die zij missen. En ze wisten dat als ze mijn adviezen zouden opvolgen, ook al klinken ze in eerste instantie misschien niet altijd logisch. Dat ze resultaat zouden halen. Dat ze slanker zouden worden, zoals ik dat geworden ben. Ze vertrouwden op me.
Ze wisten in ieder geval dat als ze niet zouden doen, dat het zeker niet zou lukken.

Samengevat

Als je onzeker bent over of je ooit nog gaat afvallen, heb dan het vertrouwen dat de expert (ik) weet waar ze het over heeft. Zelfs als het niet helemaal logisch lijkt in het begin. Volg de adviezen toch op en zie dat je resultaat haalt. Heb vertrouwen.

Wil je nou meer weten over mijn methode EET, dan kun je nu twee dingen doen.

Plan een vrijblijvend telefonische afspraak met me in, zodat we er eens rustig over kunnen praten. Over hoe het voor jou gaat werken.

Of download nu meteen het gratis ebook ‘Hoe je een goede start maakt met afvallen in 2 stappen zonder dieet’


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *