de oplossing tegen eetbuien

Dé oplossing tegen eetbuien

Afvallen en/of op gewicht blijven is in de meeste gevallen een probleem, omdat het je niet lukt om eetbuien te stoppen. Omdat je ondanks goede bedoelingen toch toegeeft aan snaaidrang. Hier is een eenvoudige oplossing voor.

Mij hoef je niet te vertellen wat het probleem is. Ook ik heb te kampen gehad met eetbuien tijdens mijn zoektocht naar dé manier om af te vallen. Naar dé oplossing tegen eetbuien. Jaren heb ik een strijd geleverd met de kilo’s. Ik weet wat je doormaakt. Ik weet inmiddels óók dat er een oplossing voor is. Hoe je je hand uit de koektrommel houdt. Daar zijn korte- en lange termijnoplossingen voor.

Kortetermijnoplossing tegen eetbuien

Je hand uit de koektrommel houden

De kortetermijnoplossing tegen eetbuien is een koektrommel met een timeslot erop.
Klinkt kinderachtig hè?
Toch is dit een effectieve oplossing om direct met je snaaidrang om te gaan zodat het geen eetbui wordt.
Je koopt een koektrommel of bak met een timeslot.
Wanneer je snaaidrang of een eetbui aan voelt komen, stel je direct de timer van je koektrommel in op tien à vijftien minuten. Je past dan de zogenaamde ’tienminutenregel’ toe.

Na die tijd is je trek in lekkers waarschijnlijk weer verdwenen. Dat is namelijk maar een momentopname. Na een minuut of tien à vijftien, zakt de drang naar lekkers weer weg. En als je weet dat je er toch niet bij kunt, ga je die tijd anders gebruiken. Je moet dan wel afleiding gaan zoeken. En voila, je eetdrang is verdwenen.

Langetermijnoplossing tegen eetbuien

De bovenstaande oplossing is één van de vele oplossingen die je kunt passen om te zorgen dat je, op het moment dat je een eetbui voelt opkomen, niet zwicht. Om te zorgen dat je niet de bodem van een zak chips ziet in slechts tien minuten tijd.
Maar dat zijn oplossingen voor als de eetdrang zich voordoet.
Veel beter is het natuurlijk om te voorkómen dat je eetdrang krijgt.
En dan kom ik bij dé oplossing tegen eetbuien.

Je mindset veranderen

Dat is de langetermijnoplossing.
Zorgen dat je rust ervaart, dat je leert omgaan met tegenslagen, met emoties (positief of negatief). Met andere woorden, dat je je mindset verandert.
Je gedachten en gevoelens kunnen je namelijk enorm in de weg zitten.
Als je daar niet aan gaat werken, gaat afvallen nooit blijvend zijn.
Dan verval je in dieet na dieet. En dat diëten niet werkt, dat mag duidelijk zijn.
Anders was iedereen al lang slank geweest. Er zijn namelijk belachelijk veel verschillende diëten op de markt. Het werkt niet. Niet als je niets aan je mindset doet.

Je hebt er niets aan als je heel goed weet wat je moet doen, maar het niet doet. Dat je het niet doet heeft alles met je mindset te maken. Met gedachten als: ‘zie je wel, het lukt met toch niet’ of ‘morgen begin ik echt’ of ‘ach, ik heb die chocolade wel verdiend’

Aan je mindset werken doe je eenvoudig met de mindset minicursus.
Daarin ontdek je hoe je zulke gedachten kunt ombuigen.
Je kunt direct starten, zodat je eindelijk blijvend af gaat vallen.