Afvallen zonder dieet, maar met je mindset

Ze raakte in drie maanden 11 kilo kwijt zonder dieet

Jolanda raakte in drie maanden 11 kilo kwijt zonder dieet.
Hoe deed ze dat dan?
Ze werkte aan haar mindset door de Mindset Minicursus te doen en te luisteren naar de Femke Pepers – Fit met Femke podcast.

Het verhaal van Jolanda…

Mijn strijd tegen de kilo’s is begonnen op mijn twaalfde. Ik ging net naar de middelbare school en hield elke maandag, samen met mijn moeder, een fruitdag. De jaren daarna volgde ik elk mogelijk dieet dat er te vinden is; van Herbalife (shakes), naar Sonja bakker, koolhydraat arm etc etc.  Elke poging leidde tot gewichtsverlies maar binnen een paar jaar waren de kilo’s ook weer terug. Ik was toen een enorme emotie-eter. Ik at bij alle emoties; verdriet, blijdschap, boosheid enz. Als ik nu terugkijk zie ik iemand die niet praatte over gevoelens en alles lekker probeerde weg te eten. En het tegen zichzelf goedpraatte door te zeggen: ‘Ik houd nu eenmaal van eten, het zit in de genen, trage schildklier’ en nog het een en ander.

Na afgelopen jaar weer de nodige kilo’s eraan waren gevlogen door enorme snaaibuien, was begin  januari 2021 het dieptepunt. Ik stond voor de spiegel en baalde zo enorm van mezelf. Van hoe ik er uitzag en hoe ik me voelde. Dus zei ik tegen mezelf:

‘Jo, wat wil je nu, je bent 43 en zo ongeveer op de helft van je leven. Wil je de andere helft nog zo door leven?’ 

Ik heb diezelfde dag een plan gemaakt wat ik wilde gaan doen om het te veranderen. Elke ochtend een kwartier eerder uit bed om even tijd voor mezelf te hebben. Eerst een wandeling met de hond en daarna een moment van rust aan de keukentafel voordat mijn gezin de aandacht weer nodig heeft. Daarnaast een app gedownload om te kijken wat ik aan calorieën mag hebben en bij te houden wat ik allemaal naar binnen schuif. En ik kan je vertellen dat het behoorlijk confronterend was. Wat schuiven we toch makkelijk een hoop zooi naar binnen! Maar het zorgde wel voor bewustwording, en vastberadenheid, dat ik dit niet meer wilde.

Na een aantal weken kwam ik op social media een post van Fit met Femke tegen. Ik werd nieuwsgierig en dacht:

‘Wat heb ik te verliezen?’

Na een paar podcast te hebben geluisterd was ik om. Ik heb haar e- book ‘Hoe je een goede start maakt met afvallen in twee weken zonder dieet’ gedownload en de Mindset Minicursus gedaan. En ben, al wandelend, meer podcasts van Femke gaan luisteren. Ik voelde mezelf veranderen, er gebeurde iets in mijn hoofd, kwam beter in mijn vel te zitten en de kilo’s gingen eraf. Op dit moment(na 3,5 maand) zegt mijn weegschaal  -11,8 kg. Ik heb echt nog wat kilo’s te gaan(-25) maar ik ben er voor het eerst van mijn leven van overtuigd dat dit voor de rest van mijn leven is. Het fijnste vind ik dat ik niks moet, maar kan eten wat ik op dat moment wil eten (mits het binnen mijn hoeveelheid calorieën past).  Dat betekent dat er ook ruimte is voor chocola, een lekker toetje of een keer uit eten. De veranderingen werken door in alles. Het is net alsof er vanbinnen iets opengaat. Een bloem die tot bloei komt.

Femke focust niet op voeding, zoals diëten wel doen.  Je mindset is vele malen belangrijker. Ze benoemt alles en legt uit hoe dingen werken in je hoofd, maar ook in je lijf. Ze is eerlijk en rechtdoorzee. Ze is er niet op uit om geld uit je zak kloppen, maar wil je écht helpen. Ik ben geweldig dankbaar dat ik haar tegen ben gekomen en kan het iedereen aanraden om haar om hulp te vragen.

‘Waarom zou je het alleen doen?’

Als ik bovenstaande stukje doorlees denk ik: ‘Wat een succesverhaal, is dat mijn  verhaal?!’
Het is mijn verhaal en ik kan niet beschrijven hoe het voelt, maar ik weet dat hoe ik me nu voel, iedereen ook van harte gun.
En ja, ik heb ook mijn moeilijke momenten. En ja, het is ook wel eens een keer flink mis gegaan. Maar dan denk ik nu:

‘Oké, dit is gebeurd. Was niet handig, maar we gaan weer door.’

Terwijl ik voorheen meteen weer dagen aan het snaaien was, omdat het in mijn ogen toch weer mislukt was. We gaan ervoor om de rest van de kilo’s er af te krijgen en voor de rest van mijn leven te houden!

Groet Jolanda

Wil je net als Jolanda beginnen aan jouw succesverhaal?
Wil jij straks ook kunnen zeggen: ‘Ik raakte in drie maanden 11 kwijt zonder dieet.’

Begin dan met de Mindset Minicursus en luister gratis naar de Femke Pepers – Fit met Femke podcast.

Femke Pepers -Fit met Femke podcast