Na het intakegesprek het vervolgtraject. Er zijn verschillende paden die we kunnen bewandelen en we kiezen de weg die het beste bij je past.

Er zijn drie plannen mogelijk:

3 plannen

Totaal-plan                                            Compleet-plan                              Online-plan
# 1                                                           #1                                                        # 1
– Intake                                                      – Intake                                                – Intake
– 4 gesprekken traject                             – 4 gesprekken traject                         – 4 weken online
Nazorg

# 2                                                                # 2                                                        # 2
– Intake                                                        – Intake                                              – Intake
– 8 gesprekkentraject                                – 8 gesprekken traject                       – 8 weken online
Nazorg

Wat houdt het precies in?
4 gesprekken traject: de komende periode kom je 4 keer bij mij en in de tussentijd ga je aan de slag met de doelen die we hebben besproken. In welke frequentie je komt, bepaal jij. Wil je elke week of om de week? We doen wat bij jouw proces past.
Elke keer bespreken we in een half uurtje hoe het is gegaan en houden we je vorderingen bij. Daarnaast geef ik, afhankelijk van je vragen, opdrachten mee welke je zullen helpen je doelen te behalen. Deze opdrachten zijn op jouw situatie aangepast. Het zijn dus altijd opdrachten die je verder zullen helpen. Tussendoor kun je me mailen als je vragen hebt.

8 gesprekken traject: dit gaat op dezelfde wijze als het 4 gesprekken traject, maar dan nemen we meer tijd om je doelen te bereiken en krijg je meer opdrachten. Ook hier geldt dat je tussendoor vragen kunt stellen via mail.

Online begeleiding: wanneer je na de intake* voldoende hebt aan enkel online ondersteuning dan kan dat.  Elke week krijg je een opdracht waar je mee bezig gaat in die week. Verder ga je er zelfstandig mee aan de slag.

Nazorg: omdat het overweldigend kan zijn om het na een periode van begeleiding ineens helemaal zelf te moeten doen, kun je na de intake en het vervolgtraject, gedurende 3 maanden (eventueel te verlengen) nog steeds op me rekenen. Je hebt ondertussen ontzettend veel geleerd en je hebt stappen gezet naar een eetpatroon wat bij je past. Je kent je valkuilen, weet ermee om te gaan en bent gemotiveerd. Om dat te blijven, stuur ik je wekelijks een motivatiemail, toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Zie het als reminders, een stimulans om door te gaan.
In de periode tot aan de laatste mail, heb je de mogelijkheid me te mailen als je vragen hebt of tips wilt over een situatie die is voorgekomen. Ik neem dit mee in de motivatiemails die je ontvangt. Op deze manier doe je het zelf, maar ben ik op de achtergrond nog aanwezig.
Na ongeveer een 6 of 7 weken, halverwege de periode van nazorg, hebben we contact via skype (of telefonisch). Dan kun je me nog vragen stellen en bespreken we hoe het gaat.

* Het is mogelijk de intake via skype te doen. Het is gebleken dat persoonlijk contact helpt je doelen scherp te houden en dat je gemotiveerder blijft. Maar via skype kan ook prima. Het kan juist veel gemakkelijker zijn als je wat verder weg woont om het online te doen. Dat hoeft dus geen belemmering te zijn. Ook op afstand kan ik je helpen je doelen te bereiken.